Ducate Holding

Florigo, De Kuiper en Hegro helpen hun klanten al tientallen jaren goed eten snel klaar te maken in met name Nederland, België, Frankrijk, Engeland en Ierland met frituurbakwanden en zijn samen een van de grootste aanbieders in deze sector voor snackbar, cafetaria, viswinkel, foodtruck en restaurant.

Recent zijn deze bedrijven samengegaan om door het bundelen van kennis en ervaring nog sterker te worden in met name service en innovatie. Om de positie van innovatieve en betrouwbare leverancier in de toekomst te borgen en verder uit te breiden hebben we  de strategische keuze gemaakt om – als zelfstandig bedrijf – onderdeel te worden van Ducate Holding, wat staat voor Dutch Catering Equipment.

Ducate omvat o.a. Beuk Horeca, Florigo, De Kuiper, Hegro en Horeca.com als markt leidende merken in food equipment en -systemen. De holding heeft als doel om vanuit een breder fabrikanten- en service perspectief voorop te lopen met ontwikkelingen en kansen in de markt. Voorliggende kansen zijn o.a. het bedenken en ontwikkelen van slimmere keukens die inspelen op de krapte op de arbeidsmarkt en frying equipment die inspeelt op de trend gerelateerd aan de energietransitie van gas naar elektra.

Ducate voorziet haar groepsleden naast samenwerking, kennisdeling, schaalvoordeel, marktinzicht en ondersteuning in productinnovatie ook van een preferred suppliership met Dumaco, met ruim 600 medewerkers in (RVS) plaatbewerking en lasersnijden de grootste plaatverwerker van de Benelux.

De directie van Florigo, De Kuiper en Hegro blijft gehandhaafd met Leo Huibregtse als algemeen directeur en Ernst van Raalte als operationeel directeur ondersteund door onder andere Ries Goes, Co Verlaan, Hendrik Jan Kamphof, Martijn van Ramselaar en Sebastiaan Pouw.

Leo Huibregtse: ‘We zijn Florigo, Hegro en De Kuiper volop aan het integreren en beginnen nu al van elkaar te leren en van elkaars sterktes en nieuwe schaalgrootte gebruik te maken. Zo gaan we in Juni een gezamenlijke service afdeling opzetten onder leiding van Hendrik Jan Kamphof van De Kuiper om de service naar onze klanten verder te verbeteren.

De samenwerking met de sterke Nederlandse bedrijven onder Ducate geeft ons nog meer mogelijkheden gezien alle kennis en ervaring in de nieuwe groep. Bijvoorbeeld op het vlak van service en digitale aanpak. Zo kunnen wij ook de komende tientallen jaren uw vertrouwde adres blijven voor al uw frying equipment inclusief ingebouwde, automatische vet/olie besparende filtersystemen, Au bain-maries, bakplaten, gaskomforen, magnetrons, koel- en warmhoudruimtes voor snacks. Wij zijn en blijven u graag van dienst.’